top of page

Miért válaszd az Origó vizsgafelkészítőnket?

2.png

A Te igényeidre szabott, gyakorlatorientált
magánórák

Professzionális és felkészült oktató, aki csak Rád koncentrál

teacher.jpg

100%-ban online konzultációk
Időt, energiát, pénzt spórolunk a Számodra

Mindezt kiváló áron, rejtett költségek nélkül

Díjmentes, kötelezettség nélküli online konzultáció, nem árulunk zsákbamacskát

gift.png

AJÁNDÉK 15%-os kedvezmény kupon, további tanfolyamainkra

Az Origó nyelvvizsgáról

Ez az Origó már nem az az Origó avagy miért érdemes az új Origót választanod?

Körülbelül a 2010-es évek közepéig ezt a nyelvvizsgát tartották a legnehezebbnek, hiszen kemény nyelvtani tesztek és fordítási feladatok képezték a vizsga írásbeli részét. Ez ma már nem így van: nincs nyelvtani teszt sem nyelvhelyességi feladatsor, a fordítási feladatból csak az angolról magyarra fordítás maradt meg, amit már közvetítésnek nevezünk, és lényegesen könnyebb és rövidebb szöveg képezi a vizsga részét. Sokan a vizsga kétnyelvű volta miatt idegenkedtek az Origótól, de van egy jó hírem: angol nyelvből 2023 szeptemberétől egy nyelvű vizsga is tehető mindhárom szinten (Origó Mono)

Milyen előnyei vannak az Origónak?

 • van egy és kétnyelvű változata is, így Te dönthetsz, hogy számodra melyik a kedvezőbb,

 • államilag akkreditált, neves vizsga, belföldi továbbtanulás esetén pluszpont jár érte, magyarországi diplomához elfogadják,

 • bőséges a vizsgaközpont által szerkesztett kiadványok segítik a felkészülést,

 • minden hónapban (hónap elején) van az országban valahol Origó nyelvvizsga, az egyik legtöbb vizsgahellyel rendelkező vizsgaközpont az egész ország területén,

 • részvizsga is tehető csak írásbeli, vagy csak szóbeli,

 • kétnyelvű vizsga esetén a hallott szöveg vizsgarészt háromszor lehet meghallgatni mindhárom szinten,

 • a szóbeli vizsgarész eredményét még aznap megtudod

 • fix feladattípusok, így a vizsgán nincs meglepetés,

 • hétköznapi életből vett témakörök a B1-B2 szinthez nem kell konkrét tényanyagot magolnod, C1 szinten bizonyos témakörök esetén nem árt az olvasottság, de ezen a szinten ez minden vizsgánál így van.

 • minden vizsgarésznél a szótárhasználat engedélyezett

 • hagyományos papíralapú, origó vizsgatermi online vizsga, origó vizsgatermi sajátgépes vizsga,  vagy online vizsga otthonról.

half-icon-1.jpg
42972.png
Image 1.jpg

Early bird kedvezmény!

A 10 órás, online vizsgafelkészítő program
Most 79 900 Ft helyett, csak 69 900 Ft!

Az oktatóról

Sziasztok! Kőhalmi Zoltán vagyok 19 éve angoltanár és 2014 óta az ELTE ONYC szóbeli vizsgáztatója.

 

Teljesen más tanárként egy nyelvvizsgára felkészíteni úgy, hogy ismered az egész vizsgarendszert, a vizsgaközpontban dolgozó tanárokat és vizsgáztatókat, a vizsga filozófiáját, értékelési skáláját. Mint a központ munkatársa, tudom, hogy melyek azok a vizsgafelkészítő kiadványok, amelyeket a vizsgaközpont munkatársai adtak ki, így a felkészülés során olyan anyagokkal dolgozunk, amelyeket vizsgahelyzetben kipróbáltak, standardizáltak.

 

Én magam pedig minden nyáron vizsgáztatói továbbképzésen veszek részt, ahol szóbeli vizsgákat pontozok B1, B2, C1 szinten. A nyelvvizsga központ minden évben online workshopokat szervez, ahol az írásbeli vizsgarész feladatait együtt pontozzuk, ahol tapasztalatokat cserélünk.

Mindezek tükrében, ha velem készülsz a vizsgára, akkor valós vizsgahelyzeteket szimulálunk, ahol pontozlak is, és ezek alapján mindenféle tanáccsal tudjuk közösen kihozni belőled a legjobb teljesítményt.

Az Origó nyelvvizsgán kívül, még készítek fel a ZöldÚt általános és szakmai nyelvvizsgákra is, így bizalommal keress ezzel kapcsolatban is!

IMG_0210.JPG
5-star-icon-25.png

A nyelvvizsgak.com
ajánlásával

bottom of page